V de Vendetta, House i una història curiosa…

V de Vendetta

V de Vendetta (tranquils no explicaré el final, només us incitaré a anar-la a veure)
Dijous passat vàrem anar a la pre-estrena de V de Vendetta (gràcies senyor fnac). Em va agradar molt… I per desconeixement me l’hagués deixat perdre…
He llegit una mica sobre el tema…, és una novel•la gràfica (diuen que els fans no volen que es parli de còmic en aquest cas) de Alan Moore i David Lloyd.

L’any 1982 (any en que es va començar a publicar la història), no hi havia cap camera de vigilància a Londres…, ara és la ciutat amb més cameres del món… Doncs a la peli es parla d’això, del control absolut de tot per part del poder.
És una reflexió sobre el poder, el control i la manipulació dels mitjans de comunicació per part del poder, sobre la justícia, sobre terrorisme, un règim dictatorial, sobre racisme, …
És tot tan actual!!!!! Es pot llegir des de tants angles diferents !!
Segur que tothom hi veurà alguna cosa, segons la seva sensibilitat, segons la seva vida, segur que tornar-la a veure suposarà un nou descobriment, és tan rica, hi ha tants matisos a desvetllar, qualsevol cosa que pugui escriure aquí, ara mateix no és suficient, aneu-la a veure i parlem-ne.

A la pel•lícula també hi ha un heroi (que no és un heroi i que pots odiar), un heroi amb les seves contradiccions i una heroïna que no és una heroïna (Natalie Portman que fa una molt bona interpretació).

És una barreja de fantasia, aclaparadora realitat i actualitat.

El moment més divertit per mi: a mitja pel•lícula, el late night còmic, protagonitzat pel que seria un Buenafuente britànic del futur.

Si aneu a Londres, i visiteu la torre de Londres, podreu veure una exposició (si encara la fan) on es parla del Guy Fawkes…, un anarquista que va voler cremar el parlament britànic (el 5 de novembre de 1605).
És l’anècdota amb el que comença la pel•lícula i serveix de fil conductor.

Molt recomanable. Estrena 7 d’abril als millors cinemes. Per cert, vull reivindicar des d’aquí, el cinema Urgell, una sala gegant, amb una pantalla immensa, allunyada de la cultura del multicine actual amb sales diminutes.

Imprescindible mirar la pàgina oficial futurista de la pel•lícula, amb molt material gràfic i de molt bona qualitat: http://vforvendetta.warnerbros.com

D de Daniel

– House
No em puc estar avui també de parlar de l’episodi d’ahir de la sèrie House (sèrie que em té enganxat…) S’ha escrit molt sobre la sèrie últimament, i sovint es compara el doctor House amb un Sherlock Holmes modern…, doncs ahir a l’episodi de la segona temporada que va emetre la Fox, vaig veure que els guionistes hi han colat un homenatge a en Sherlock.
És sabut que el Sherlock Holmes (personatge creat per Sir Arthur Conan Doyle) vivia al número 221B de Baker Street…, mireu on viu en House…, al 221B també!!! Una sèrie genial.
House 221B

– Una història curiosa…

M’han passat aquest link (gràcies Miquel):

http://historias-de-la-ciencia.bloc.cat/post/1052/62884

relatiu a una història molt interessant sobre un mag en temps de guerra…

Aprofito des d’aquí per dir-vos que em podeu enviar informació relativa a la màgia, amb el que podré enriquir el diari.

Fins diumenge…, alguna cosa se m’acudirà…

Daniel
diaridaniel@offmagia.com

[@more@]Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.