Un parc de fa dos segles. 2ª Part (de 3)

Aquesta setmana santa hem anat a Copenhaguen.
Aquest és el segon article d’aquesta sèrie de 3 sota el títol de:
“La Sirenita”, un parc del segle XIX, un hotel “modernillo” i un space-invader…

Copenhaguen: 2ª Part (de 3)

El Tivoli

Tivoli

És un parc d’atraccions al mig de la ciutat…, data de l’any 1843, i tota la il•luminació és de bombetes, no hi ha llums de neó. És un casament entre un passat decadent i un present actual (hi ha una muntanya russa tipus Dragon Khan però més petita). També hi ha sales de concerts, s’hi fan actuacions de grups actuals…
Al principi la decadència xoca (acostumats als port aventura i eurodisneys…), després em vaig acostumar i li vaig trobar el seu encant. És com fer un viatge en el temps.
De tant en quan hi ha soldadets de plom (son nens) que fan una desfilada pel parc. Hi ha actuacions selectes: un teatre de la pantomima, que seria com guinyols però amb persones (amb personatges com l’Arlequín), amb una orquestra de fons (una orquestra de veritat, no una banda sonora), conjunts de música clàssica o jazz que toquen molt bé, i tot és autèntic, rés és de plàstic com estaríem acostumats en els parcs d’atraccions que coneixem tots.

www.tivoligardens.com

Diumenge publicaré la tercera part i última d’aquesta sèrie…

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

[@more@]Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.